:

Wat zijn de 9 HACCP regels?

Aron Brouwer
Aron Brouwer
2025-11-12 11:49:20
Count answers : 3
0
1. Kooktemperaturen in de keuken 2. Koeltijden 3. Temperaturen bij koude opslag 4. Temperaturen bij warme opslag 5. Controle op allergenen 6. Controles op de ingang van de zorgkeuken 7. Reiniging en hygiëne van de keuken 8. Leveranciers 9. Hygiënische behandeling van het voedsel in de zorgkeuken 10. Omgeving
Siem van den Broek
Siem van den Broek
2025-11-12 07:32:56
Count answers : 6
0
De 7 basisprincipes van HACCP zijn: 1. Inventariseer de potentiële gevaren en wijs reële gevaren aan. 2. Ga na welke maatregelen er nodig zijn om het gevaar onder controle te krijgen of houden en stel de kritische beheerspunten (CCP’s) vast. 3. Geef per CCP de kritische grenzen aan. 4. Stel vast hoe de CCP’s bewaakt worden. 5. Leg de correctieve acties vast per CCP. 6. Pas verificatie toe. 7. Houd documentatie en registraties bij.

Lees ook

Hoe duur is een cursus sociale hygiëne?

De kosten voor de SVH E-learning Sociale Hygiëne, onbeperkt online proefexamens en SVH computerexame Lees meer

Wat zijn de 4 momenten van handhygiëne?

1. Voordat je een patiënt aanraakt 2. Voordat je een schone/aseptische procedure uitvoert 3. Wanne Lees meer