:

Welk brood mag je eten bij FODMAP?

Norah Dekker
Norah Dekker
2025-11-22 06:54:37
Count answers : 5
0
Brood met gist heeft bijvoorbeeld een laag gehalte aan FODMAP’s. Glutenvrij brood wordt vaak gemaakt met FODMAP-rijke ingrediënten. Er geldt dan ook maar één regel: lees het etiket voordat u het eet. Glutenarme granen zijn rijst, spelt, haver, boekweit, maïs.
Sjoerd de Bruyn
Sjoerd de Bruyn
2025-11-22 04:37:40
Count answers : 7
0
Schär heeft een uitgebreid assortiment dat glutenvrij is en weinig FODMAPs bevat, waaronder gesneden brood, afbakbroodjes en biscuits. Deze producten zijn gecertificeerd door de Monash Universiteit en te herkennen aan het Monash Low FODMAP-logo.

Lees ook

Wat mag je niet eten bij FODMAP?

Groenten Ui, Knoflook, Bloemkool, Doperwten, Asperges, Spruitjes. Fruit Appel, Peer, Watermeloen, M Lees meer

Wat mag je niet eten bij een prikkelbare darm syndroom?

Het voedingspatroon aanpassen helpt vaak om klachten te verminderen. De meeste PDS-patiënten geven Lees meer

David Geerman
David Geerman
2025-11-22 04:26:39
Count answers : 1
0
Geschikte broodsoorten zijn 100% (zuurdesem) speltbrood en glutenvrij brood, brood op basis van haver, rijstbloem of boekweit. Voorbeelden van geschikt brood zijn: 100% (zuurdesem)speltbrood dat je bij de plaatselijke bakker en supermarkt vindt. glutenvrij brood Delhaize (meergranen/bruin) Voorverpakt: BONI NO GLUTEN Meergranen (Colruyt) Bakker Eugène (Volksstraat Antwerpen) Train de Vie Chambelland op basis van rijst en boekweit en hun boekweitbloem, witte – en volkoren rijstbloem om zelf te bakken. Daarnaast kan je ook gebruik maken van rijstwafels, glutenvrije wraps, FODMAP-arme crackers.